İZMİR / BERGAMA - Ulubatlı Hasan İlkokulu

Ara

Share your dreamy Tales proje ortaklarından olan Seda TUFAN e-twinning projesini okulumuzda  uygulamaya başlamıştır.Bu proje ile farklı uluslardan gelen öğrenciler arasında kültürler arası etkileşim ve yaratıcılığı teşvik etmeyi amaçlıyoruz.Bunu masalların keşfedilmesini ve paylaşılmasını teşvik ederek başarmaya çalışıyoruz.Okullar ve eğitimciler arasında çeşitli projelerde işbirliğini kolaylaştıran bir Avrupa platformu olan eTwinning, peri masallarının büyüleyici dünyasına özel bir vurgu yaparak bu projenin faaliyet gösterdiği platformdur." Web 2.0 araçlarını ve yaratıcı dramayı birleştiren projemiz, Çocuklara uygun okuma alışkanlıklarını geliştirirken masalları da koruyun mesajı verir.Uzmanlarla işbirliği yaparak, etkileşimli ve yaratıcı öğrenme deneyimleri aracılığıyla çocukların gelişimini desteklemeye , karakterler ve içerikler oluşturmaya odaklanıyoruz. Rol yapma ve hikaye anlatma gibi yaratıcı drama tekniklerini kullanarak çocukları projeye aktif bir şekilde dahil ediyoruz

Haz

Okulumuzda son hafta yani 12-16 Haziran'da şenlik kutlamalarına hazırlanıyor. Pazartesiden itibaren her güne bir etkinlik yaparak öğrencilerin yıl boyunca biriken yorgunluğunu atacaklar.

May

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binamız, sahip olduğu estetik güzelliği Bergama Güzel Sanatlar Lisesi olarak daha da anlamlı kılmaya hazırlanıyor.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapıldı.Kutlamalar okulumuz öğretmeni Ertuğrul YARDIMLI'nın vefatı sebebiyle gösterişten uzaktı.

Nis

Okulumuzun da katıldığı LigBergama turnuvası başladı. Salı ve cuma günleri saat 15.30 ile 16.30 olmak üzere günde iki maç oynanacak.

Nis

Okulumuz sınıf öğretmeni Ertuğrul YARDIMLI yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.Cenazesi memleketi olan Yozgat'a defnedildi. Eğitim camiamızın,yakınlarının ve sevdiklerinin başı sağolsun.

Mrt

İstiklal Marşı güzel okuma yarışması için okulumuz adına yarışmaya 4. Sınıf öğrencimiz Rüzgar Haktan ÇAKIR katıldı.

Kas

Okul futbol kursumuz 2022-2023 yılı çalışmalarına başladı. Elemeleri geçen yaklaşık 20 öğrenci ile kursumuz salı,çarşamba veperşembe günleri devam etmektedir.

Ekm

Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi okulumuzda da büyük bir coşkuyla kutladık.Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Ekm

Ulubatlı Hasan İlkokulu Okul Aile Birliği sene başı yıllık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Başkanlığa Elçin ÇAKIR seçildi.

Haz

05 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası kapsamında Okulumuzda temizlik ve çevre farkındalığını artırmak üzere 06 Haziran 2022 Pazartesi saat 11.00'da etkinlik düzenledik .Temizlik seferberliğine 3. ve 4. sınflarımız katıldı.

May

Birinci sınıflarımız, Ana Sınıflarımız ve 3-A sınıfımız sanat etkinlikleriyle stres attılar. Mayıs ayının gelişiyle sınıflarımız sinema ve tiyatro etkinliklerine yöneldi.Etkinliklerde eğlenceli zamanlar geçirdiler ve kişisel gelişmlerine katkı sağladılar.

May

Okulumuzun 4. sınıf öğretmen ve öğrencileri  8 Mayıs Pazar günü İzmir'e gezi düzenledi.

May

Ulubatlı Hasan İlkokulu öğrencileri Anneler Gününü Kutladı.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem ULUS, bugün okulumuzu ziyaret etti.Okul Müdürümüz Abdullah BÜTE'den okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.Derslerimize konuk oldu.Öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet etti.